Mobiele zorgwoning in de tuin

Deel deze pagina

Mobiele zorgwoning in de tuin

19/01/2021

In coronatijden wint een mobiele zorgwoning aan populariteit. Heb je zelf zorg nodig en wil je het liefste zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Heb je een zorgbehoevende ouder en neem je die zorg graag op jou, maar heb je geen plaats binnen in je woning? Een mobiele zorgunit in de tuin biedt dé oplossing.

 

We hebben er een ongewoon jaar op zitten. Corona strooide voor velen roet in het eten, en al zeker bij ouderen in het rusthuis. Zij mochten plots geen bezoek meer ontvangen. Een domper voor hen, maar ook voor hun geliefden. Meer dan ooit is de drang er om langer thuis te kunnen wonen. In veel gevallen gaat dat echter niet. Tijd om een oplossing te zoeken die zowel voor de zorgbehoevende als de kinderen een win-win situatie oplevert: een mobiele zorgwoning in de tuin.

 

Mantelzorgwoning in de tuin

Waar een zorgwoning vroeger één fysiek geheel moest vormen met de hoofdwoning, is dat sinds kort niet meer zo. Vaak is er gewoon geen plaats in de woning om een apart gedeelte te voorzien als zorgunit. Een bijgebouw plaatsen dat aan de woning gehecht is, is ook allesbehalve een goedkope oplossing. Vanaf nu kan je een mobiele zorgwoning in de tuin plaatsen, los van de hoofdwoning. Op die manier creëer je een plaats waar beide partijen optimaal kunnen genieten van hun privacy, maar toch nooit veraf zijn om hulp te krijgen of bieden.

 

Vergeet ellenlange aanvraagprocedures, tegenwoordig kan je een tijdelijke mobiele zorgunit plaatsen zonder omgevingsvergunning. Zo kan je sneller schakelen wanneer de zorg hoogstnodig is. Raadpleeg wel even je lokale bestuur voor specifieke richtlijnen.

 

Volledig uitgeruste mobiele zorgwoning

Bij Joli Lodger kan je een mobiele zorgwoning kopen die volledig uitgerust is om aan alle zorgnoden te voldoen. Ook aan rolstoelgebruikers werd gedacht. Extra brede deuropeningen en een speciaal uitgeruste badkamer zorgen voor jouw gemak.

 

Mobiele zorgwoning voor mantelzorg

Interesse in zo’n mobiele zorgwoning? Bekijk ons aanbod. Vragen? Stel ze ons!

 

 

Deel deze pagina